Bijzondere verhalen

Verkleed diplomazwemmen

Kees

Kees en Janne mochten verkleed diplomazwemmen in 1940

Kees en Janna Boode mochten in 1940 verkleed afzwemmen. Kees, sinds 2015 vrijwilliger bij zwembad De Vijf Heuvels, kan zich het diplomazwemmen van toen in Sportfondsenbad Amsterdam-West nog goed herinneren: "Op 3 maart 1940 was ik als 5-jarige verkleed als vliegenier. Mijn ouders hadden zich laten inspireren door Charles Lindberg, de eerste piloot die met een solo en non-stop vlucht van New York naar Parijs vloog. Hij werd wereldberoemd door deze vlucht en hij ontving de Pulitzerprijs voor zijn boek over de historische vlucht."

Kees

diploma keesje 2 20190311_114011.jpg

Zijn vrouw Janna, toen nog Van Groen, behaalde ook in 1940 haar diploma. Zij kwam als gelaarsde kat naar het Sportfondsenbad in Amsterdam-Oost. "Ik weet nog dat de laarzen en de mooie bonten vossenstaart die ik van mijn tante had geleend niet mee het water in mochten."

Kees en Janna zijn nog steeds trouwe bezoekers aan het zwembad en zwemmen iedere donderdag mee met de AquaGym. "We hebben een hechte groep zwemmers. Na de les genieten we na met een kopje koffie met iets lekkers, afhankelijk van wat er gevierd wordt," zegt de inmiddels 88-jarige Kees.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.