Bijzondere verhalen

Een hechte groep

groepsles.jpg

20 jaar geleden startte een groep (ex-)hartpatiënten in zwembad de Waterdam onder leiding van Afra met de les 'Hart in Beweging'

Afra Schilder-Deen is sinds 15 augustus 1977 werkzaam bij het toenmalige Sportfondsenbad Edam-Volendam, nu bekend als zwembad De Waterdam. "Eind jaren negentig ben ik begonnen met lesgeven aan een groep (ex-)hartpatiënten. Er is een aantal leden dat al bijna 20 jaar meedoet en ze zijn allemaal erg gemotiveerd om de oefeningen goed uit te voeren. De groep (18 leden) is heel hecht, er wordt veel gelachen tijdens de les en ze steunen elkaar in moeilijke tijden. Soms tikken ze elkaar streng op de vingers als er iets niet goed gaat, maar dat gaat altijd gepaard met een grap en een grol."

Na afloop van de les wordt er gezellig samen koffie gedronken in de horeca van het zwembad. "Er is zelfs een aparte tafel gereserveerd, die ik al gekscherend hun stamtafel noem." De groep ontmoet elkaar ook buiten het zwembad: "Bijvoorbeeld met een bezoekje aan huis bij gezondheidsproblemen en de leden gaan zelfs een paar keer per jaar samen uit eten. Het is geweldig dat wij als zwembad hebben mogen bijdragen aan het ontstaan van deze hechte groep. Ik ben dan ook heel trots dat ik deze groep iedereen week een gezellig uurtje les mag bezorgen."

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.